Tjocka skreistim endast en sjömil från hamnen i Å och hälleflundra från Nappstraumen!

Med två grupper som bägge önskade guidning i Å drog både jag och Hannes ut på havet idag från denna destination och redan efter endast en sjömils transport från hamnen tecknade lodet de första bågarna och strax var det tjocka, täta stim som visade sig.

Trots tuffa vindar från nordost så kunde vi ligga kvar och fiska rätt nära land och fisken nappade stundtals på riktigt bra och snittvikten var bra. Fiskarna var utlekta men ändå i bra storlek och mycket fisk mellan 10-15 kg fångades och ett helt gäng över 15 kg blev också landade. Dagens toppfisk tyngde vågen till 21 kg och var hela 135 cm lång….
Ett par fiskar på 18-19 kg blev också bordade innan vi avslutade dagen på sena eftermiddagen, nöjda och belåtna.

När jag sedan åkte tillbaka till Nappstraumen fick jag en härlig rapport från Rolf Johansson som glatt berättade att han hade fått en hälleflundra på 103 cm med en vikt på 13 kg i mynningen av Nappstraumen och imorgon styr jag kosan tillsammans med Rolf och Susanne mot skreitorskarna på sydsidan med goda väderprognoser i bagaget!

Erik Axner – Nappstraumen

Mats med dagens största och längsta torsk från Å, 21 kg och 135 cm lång!