Första dagen för de nya gästerna på Sørøya

Första dagen blev en gungande start för de nya gästerna. Tung sjö från gårdagen gjorde att havet var oberäkneligt. Men detta stoppade inte de nya gästerna som inledde fisket i fjorden men med avtagande vindar så började de smyga ut mot kanterna där vi tidigare har fångat bra med torsk.

Det blev ingen lätt start och de var först under den sista timmen på dagen som guidebåten fick uppleva ett fantastiskt fiske med torskar över 20 kg vid varje drift. Gästen S-O i guidebåten lyckades höja sitt personbästa till hela 26kg! Guiden Johan tog också ett personligt årsbästa på 29,25kg och Göran inledde första dagen med en topp på 24,5kg!

Och det som man får ha i åtanke nu är att samtliga storfiskar som fångades hade släppt sin rom och var helt tomma i magen.. Så de här fiskarna kunde vägt betydligt mer! Men ryktet sägs att det ska komma en till våg med skrei..

Vi kommer hålla er uppdaterade i vanlig ordning, Stay tuned!

Johan Mikkelsen & Sebastian ”Lappen” Hoogers