En gungig dag i Nappstraumen med mycket spögung!

Den andra fiskedagen är över och fredagen fiskades det på både nord-och sydsidan av Lofoten. Dock var flera personer i båtlagen lite drabbade av sjösjuka men vi gjorde det bästa av situationen. Jag åkte ner med gubbarna från ”Glada Huddik”. Dock var vi en man kort i och med en manlig förkylning men vi satte sikte mot sydsidan och väl på plats stod fisken högt precis som igår! Mellan 35-50 meter ner stod ett jämnt band av fisk och det började nappa på rätt bra! Både dubbel-och trippelhugg blev en vana för oss och en hel del fisk var över 10 kg innan jag fick ett tungt hugg som visade sig vara en fisk på strax under 23 kg. Bara 15 minuter senare var det dags för ”Kongo-Lasse” som smällde i en stor fisk som vägde några hekto tyngre än min och bägge fiskarna var runt 130-135 cm långa och dessvärre magra och hade släppt sin rom.. Bosse, åldermannen i gänget fick även han en torsk på 20 kg som vi senare vägde i hamnen och när vi packade ihop för dagen hade vi ytterligare 5-6 st över 15 kg! Överlägset bäst fiskade ”Big bob” i modellen 480 g!

Väl i hamnen hade de andra båtlagen också fångat en del fisk över 15 kg och alla verkade nöjda och belåtna på kvällskvisten! En rolig och skön fiskedag i Nappstraumen var till ända med mycket skratt och stoj!

Erik Axner – Nappstraumen