Späckad avslutning i Nappstraumen!

Sista fiskedagen bjöd på veckans bästa väderprognos och på ett praktiskt taget stilla hav på sydsidan begav vi oss ut och började leta efter skreien. I mindre stim fann vi dem och stundtals lyckades vi hitta några jagande stim som reste sig upp till 30 meter höga och fiskar i varierande storlekar landades. Huggen var rätt försiktiga stundtals och några tyngre fiskar tappades för att man inte riktigt tog huggen för att vara stor fisk.. Även de största kan ibland hugga väldigt försiktigt.. Dagens största torsk vägde in på hela 26,5 kg och flera båtar landade också några mellan 14-17 kg.

Dagens största snackis blev dock den flock med ca 15 späckhuggare som vi framåt slutet på dagen upptäckte ute till havs. Det hade nu börjat blåsa upp lite mer men vilken fantastisk avslutning det blev på veckan när denna flock plöjde fram över havet och cirkulerade i jakt på föda! Ett mäktigt skådespel utan dess like och säsongens första observation av späckhuggare var ett faktum!

Erik Axner – Nappstraumen