Vi börjar närma oss 40kilos gränsen på Sørøya!!! (5 nya torskar över magiska 30 idag)

Idag var det riktigt blåsigt på morgonen så det var först under förmiddagen som båtarna började glida ut ur hamnen på Sørvær.. Fisket bedrevs till en början i närområdet men med avtagande vindar så började båtarna våga sig längre ut till havs och inte långt efter började storfångstrapporterna att ramla in. En av de första båtarna på plats ute vid Guldhålan lyckades lura upp två monsterfiskar där den största uppskattades till 38 kg!!! tagen av Robban. Denna fisk försökte de väga i båten men då det gungade så mycket så var det svårt att få någon exakt vikt. Men de kan intyga att den var större än Petters torsk som kontrollvägdes i land till HELA 35,75kg!!! De försökte återutsätta båda torskarna men tyvärr så klarade sig inte Petters torsk så därav kunde de få en exakt vikt, men den största torsken fick friheten åter vilket är riktigt snyggt jobbat! RESPEKT! Ett stort Grattis till Robban och Petter som har fått var sin drömtorsk i rejäl kaliber!

Undertiden drog Andreas i den andra båten sin livs första 30 plussare- närmare bestämt 30,55kg! Vi i guidebåten riktade dock fisket efter flundra utan någon succé idag men när klockan var runt 16 tiden så bestämde vi oss för att få blöta jiggarna bland torskstimmen. Vi satte fullspätta ut tills närmsta djupbrant och redan på första driften så kunde gästen Lol landa en fin torsk på 24 kg, inte långt efter tar Dale en på 22kg och för att runda av det hela så pumpar Mark upp en gigant på 30kg!! Allt inom loppet av ca 1,5 timmes fisketid. Vi ropade ut till de övriga båtarna om vårt intensiva eftermiddagsfiske och inte långt efter ser jag en båt som lägger sig inte långt ifrån oss.. De visa sig vara fler stortorskar i området och de kunde nu rapportera om en stabil pjäs på 29,35kg!! Snacka om en snygg avslutning!

Vi ska inte glömma våra duktiga danska vapendragare som har visat sig vara extremt duktiga på att hitta stor fisk. Men tyvärr rapporterar de om ett betydligt trögare fiske idag då de ”bara” fick en torsk över 30 kg.. Jag tror vi börjar bli bortskämda…

Summa summarum, 5 torskar över 30 kg idag och flera som varit och nosat på den magiska gränsen.

I morgon ser väderleksrapporterna riktigt lovande ut och jag vågar lova att det kommer komma fler fantastiska rapporter från Storfiskens rike, Sørøya!

Stay tuned!

Johan Mikkelsen