Blåsväder på Söröya

Idag har vinden piskat på ganska bra här på ön och genom det gjort det omöjligt att komma ut till skreien.
Därför valde några båtlag att fiska flundra strax utanför hamnen. På ett par timmars fiske landades totalt 14 st. flundror. Inga bjässar bärgades men flundrorna var helt klart i stöten idag. Störst för dagen fick engelsmannen Dale i guidebåten med en fisk på 116 cm. Vi hade även ett flertal sk. efterföljare som retsamt följde med våra jiggar upp till ytan utan att hugga. Vid ett tillfälle hade vi 2 flundror synliga samtidigt strax under båten men ingen som ville ta. En drift senare kom en bättre flundra strax under vattenytan och bara simmade förbi oss.. Trots det dåliga vädret har vi haft en kul dag.

Sebastian ”Lappen” Hoogers

Dale med sin fjärde flundra och tillika pb på 116 cm.