Scandinavian Halibut Festival Havöysund

Scandinavian Halibut Festival Havöysund” är ett samarbetsprojekt mellan 6 fiskecamper i Måsøy kommune och kommer bli den största C&R tävlingen efter Hälleflundra i Norge där alla kan vara med.

Datumet är satt till den 31/7-1/8 och målet med tävlingen är att sprida ”Catch & Release”-budskapet genom en rolig tillställning i Havöysund där vi kommer trycka på rätt hantering för att kunna bedriva ett hållbart turistfiske i Norge.

Tävlingen går ut på att fånga flest centimeter hälleflundra samt tävlingens längsta hälleflundra. Vi har redan nu ett riktigt stort prisbord där sponsorer från bland annat CWC, Ursuit, Hummingbird, Westin-fishing, Nordic Sea Angling, Myrfjord sjöhus, Havöysund COOP och Byggtorget kommer gå in och sponsra. Det är också fler sponsorer på gång.

Vi kommer också lotta ut ett så kallat ”Lucky Loser pris” där deltagare som inte har lyckats fånga en hälleflundra kan vinna en fin premie.

Anmälningsavgiften är 400 NOK per båtlag samt 250 NOK per deltagare.

Det kommer inom kort en egen hemsida om denna tillställning men tillsvidare kan man följa projektet via facebookgruppen – ”Scandinavian Halibut Festival Havöysund 31/7-1/8 2015”

Varmt välkomna till Scandinavian Halibut Festival Havöysund 2015!
Här lovas folkfest med siktet inställt på den mytomspunne hälleflundran!

Johan Mikkelsen

Scandinavian Halibut Festival Havöysund 31/7-1/8 2015