2014 Havöysund, så här gick det

Då sitter man här uppe i Havöysund och ser ut genom fönstret hur vintern tagit ett grepp och mörkret kommit. Båtarna står på land, servade och klara för säsong 2015. Så då återstår det bara att göra en summering på året som gick här i Havöysund 2014.

Till att börja med så kan vi tvätta bort stämpeln att det inte finns stor torskar och sejar i Havöysund. Men vi börjar från början med inledningen i maj månad. Vi har varit bortskämda med att det brukar komma hälleflundror på 200 cm + under maj månad, så blev det inte detta år. Hälleflundra fisket var bra och visst var vi i kontakt med stor fisk i Maj, men våra gäster hade ”lite” stolpe ut.
Ett av gängen blev bogserade ett par sjömil och efter 1 timmes fight vann Hälleflundran. Hur stor den var kan vi bara fantisera om, men en sak kan vi nog vara säkra på är att om den kommit upp hade vi förmodligen kommit över den magiska gränsen 200cm.
Som jägaren säger ”nära skjuter ingen hare”.

Torskfisket var helt sjukt bra, ja nästa jobbigt bra. Man blev helt enkelt fartblind och uppskattade inte 10kg torskar. Under årets gång landade vi många 20+ torskar med flera över 25 kg. Det var helt enkelt löjligt bra.

Vi hade inga gäster som satsade på djupet så där har vi inga egna direkta resultat. Vi får helt enkelt snegla lite på vad våra grann camper hittade på. Jodå visst har vi stora arter på djupet med.I området laddandets Uer 8,5 kg, Långa 15kg och till slut så lyckades en Tysk landa en fläckig havskatt på hela 16,3 kg.Så 2015 hoppas jag att vi har några gäster som vill satsa på lite djupare vatten och spännande arter.

Juni månad med stort J! Det hela började med att vår ”Boss” Jimmy Andersson kom upp med sina polare, och redan på flygplatsen i Oslo utmanade de ett skönt men galet gäng från Norge, Team Flatfisk. Den som förlorade tävlingen skulle sjunga det andras lag nationalsång och hur det gick återkommer vi till.
Team flatfisk och stora fiskar går hand i hand, förra året landade de en 198cm hälleflundra och i år satte de nytt Camprekord. De lyckades landa en otrolig sommartorsk som mättes till 148 cm och fantastiska 32 kg. Denna galna vecka slutade med att Jimmy med crew satt i Jacuzzin med varsin svalkande kall och fick lyssna på svenska national sången som framfördes av team flatfisk från Norge.

Juni med stort J, för visst brakade fiske loss på allvar. Det landades många hälleflundror och många över den magiska gränsen 150cm+ med topp på 189 cm.Som sagt så klev vi över drömgränsen på torsk med team flatfisk fantastiska sommartorsk på hela 32 kg.

Vi hade en hel del gäster som satsade på rödspätta fiskat som var otroligt bra, med många över 2 kg med topp på 3,3 kg. Vi satte ytligare ett camprekord när Jonas Ahlgren lyckades fånga en långa på fina 8,75 kg.

Vädret i Juni månad vad skiftande men vi hade en riktigt varm period där vi stod i kalsongerna och fiskade. För att avsluta denna galna och galet bra månad, avslutar vi med 2 galningarna som kom paddlandes på besök här i Havöysund. Johan Mikkelsen och Alexander Betsholtz som startade vid ryska gränsen och skulle paddla hela vägen till Strömstad!

Juli månad då? Jovisst fortsatte det fantastiska fisket med både många och stora hälleflundror. Denna månad hade vi dalmasarna på besök och som vanligt såg man inte röken av dem. Dessa herrar fiskar längeeeeeeeeee och på nätterna. Som alltid när dem är på besök kommer det både många och stora hälleflundror med topp på 179cm.
Torskfisket fortsatte vara stabilt med många över 20kg och topp på 26,5 kg och stor sejen började komma och vi landade många runt 10kg med topp på 12kg.

Vad som hände Aug, Sep och Okt? det kommer i nästa vecka så hål ögonen öppna!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden och Sebastian ”Lappen” Hoogers