Summering förra veckan Havöysund.

Då har förra veckans gäster begett sig hemåt och Tajtlajn gänget har kommit på plats. Det drogs upp en drös flundror förra veckan och utöver NSA’s årsbästa på 215cm kom det upp ett flertal 50+ fiskar. Team Östfold från Norge stack iväg på ett långpass och drog flundror på löpande band i en och samma vik. De tog hela 19st godkända flundror (över 80 cm) och tappade minst lika många enligt deras egen utsago. Själv upplevde jag fisket som ovanligt trögt, men vad gör väl det när gästerna lyckas.
Vill också bara nämna att ett båtlag som var på flundrajakt berättade om hur en stor flundra simmat i ytan, precis bakom båten. Dessa herrar har stor erfarenhet av flundrafiske och bedömer storleken till MINST 2,5 meter, alltså tvåochenhalvmetersflundra, DEN är stor!

Denna vecka kunde ha börjat bättre då vi för tillfället har ganska hård ihållande västlig vind. Men gästerna är taggade och vinden ska droppa framåt morgondagen. Nu kör vi!

Sebastian ”Lappen” Hoogers, Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén