Fortsatt ok fiske på Söröya

Fisket på Söröya är fortfarande stabilt. Flera flundror över 150cm har landats och väldigt många mindre. Torskfisket har varit trögt kring kanterna men man kan ibland hitta stora mängder på och runt topparna (i stimmen av betesfisk).

Storskalltaren har varit magisk. Sinnessjukt mycket fisk som vanligt men skillnaden är att det nu oftast går att lägga drift utan att det HELA tiden smäller på torsk – det går alltså att rikta fisket efter flundra där ute. Ifall man dock vill fiska torsk där ute är det inga problem – sist landade jag nog 3-4st 20+ och fick en 20+ & en 10+ på samma jigg – en på stingern och en på huvudkroken…
Här kan ni även se en film där guide Hannes fångar en flundra på 151cm; https://www.youtube.com/watch?v=2BiBS12hV3U&list=UUdPhndl_qlK1qA0KlLo-0hg

Galtefjord har vi testat en gång och det resulterade inte i speciellt mycket fisk – en del lubb men inget stort och platt. Vi lade istället några drift mot ofjordsspetsen och lyckades på 3 man ta 6 flundror på 5 drift.

Kamöysundet fungerar också fortfarande. Inget mängdfiske men en hel del riktigt stora har landats.

Nu skall det blåsa i ett par dagar så det blir väl först på lördag vi kommer ut igen.

Stay tuned,

Hannes Ribbner, Sørøya

144cm

142cm till guiden

En fet uer

Screenshot - hämta länken till filmen i texten!

151cm på Crazy Daisy