Stora sejar och stora flundror på Väröy

Nu har dom första dagarna gått för det nya gänget och vädret har varit helt underbart med betydligt svagare vindar än förgående vecka.
Första dagen gick vi i guidebåten ut för att fiska lite torsk och lite flundra hittade ganska mycket torsk med toppar på 14kg vilket är riktigt fina fiskar men inte någon direkt toppfisk på torsken så vi valde att köra lite flundra. Ganska omgående i första driften så smackar Pjär på en bättre fisk som inte vill släppa botten och efter ca 1 minut så vrålar rullen och det är bara för oss att börja köra efter då vi hade glidit upp för en kant efter en ganska hård kamp så kan vi mäta fisken till 153cm (50kg). när vi mätt och fottat fisken så släpper vi självklart tillbaka denna madam och lyckan är total och första pb:t i denna båt är ett faktum!.
Dagen efter så lyckades Lasse som gästat oss och kört guidningar från baylinderbåten dom senaste 10 dagarna med att guida upp en 180cm flundra till sina gäster! bara lyfta på hatten till en riktig drömfisk!.
Gårdagen så lyckades några båtar ganska bra medans några lite sämmre vi i guide båten hade siktet inställt på Stor sej och hittade ganska omgående sej dock inte riktigt mängden sej men ganska många över 10kg med en riktig toppfisk på hela 17kg som tog i ett dubbelhugg tillsammans med en 13.5kg sej snacka om att det var kaos i båten under några minuter;) och pb 2 och 3 var ett faktum i båten.
förövrigt så har det kommit en hel del fina flundror runt 124-135cm och torskar upp till 18kg än så länge.
För imorgon så planeras det en långtur ifall vädret håller i sig så vem vet nya pb:n imorgon?

Tight lines

Fredrik Schmiterlöw / Anders Mårtensson / Douglas ”Munken” Dahlberg

bleka 5kg

stygga flundror

lasse o co med 180cm flundran

dubbelhugget 13.5kg

dubbelhugget 17kg till Jens