Storskalltaren lever upp till sitt rykte, Söröya

Som rubriken lyder så var det långtur på G. Alla 5 båtar hängde med ut i det fina vädret och det såg ut att bli en riktigt fin tur. Väl där började fisket direkt, fisk efter fisk kom upp och leendena blev större och större. SMACK! En bit utanför flundrarännan tar en flundra på nedsläpp och börjar rusa direkt. Efter den har varit nere och vänt på botten följer den med ganska snällt utan några större problem. Väl uppe i båten mäts den till hela 157 cm, största flundran på 3 veckor! Efter lite fotografering får den friheten åter. Samtidigt som detta skedde så drillades en annan lite mindre flundra som bärgades upp i båten ganska snabbt. Alltså, dubbelhugg på flundra och en grym start i det underbara vädret!

Fisket fortsätter och flera fina fiskar kommer upp… torsk upp till 15 kg och flundror mellan 80-110 cm. Även någon katt ville fastna på kroken.

Vinden har börjat öka och när det börjar blåsa mer än väntat så bestämmer vi att vi får vara max 1 distans ifrån varandra ifall att vinden skulle öka ytterligare. Som tur var så mojnade det efter detta och vi kunde fiska på utan att behöva avbryta fisket! Mr. Schreder lyckas med sin lätta haspelutrustning kroka på en flundra och fighten blir riktigt rolig. Rusning efter rusning gör den och han har inte en chans att stoppa den. Tillslut kommer den upp till båten och vi kan nu konstatera att alla har tagit en flundra var!

Tiden går och gästerna börjar bli lite trötta på all torsk som finns där nere… det är verkligen obegränsat! Men nu smäller det igen! En stor flundra har tagit en av gästernas Crazy Daisy och rusar ilsket. Han får slita ett bra tag för att få upp den tunga flundran och när den tillslut bryter vattenytan kan vi konstatera att den är MINST lika stor som den första! Hannes sätter kveitekroken perfekt och några sekunder efter blir den helt vild! När den äntligen lugnat ner sig och vi kan sätta tailrepet och mäta den så sträcker sig måttbandet till hela 161 cm och ännu en grym flundra för dagen. Även den får simma tillbaks i det blå.
Efter detta är vi alla trötta och bestämmer oss för att avrunda dagen. En magisk dag med två superfina flundror och riktigt nöjda gäster och guider!

Rebecka PJ Svensson

161 cm guld!

Mr. Scherder!

Crazy Daisy rainbow är gott!

161 cm

Action!!