170cm och galet torskfiske på Söröya

Efter några hårda fiskedagar i närområdet gick båt 3&7 igår morse ut mot Råsa för att se om torsken var hemma. Fisket var till en början segt och de hittade bara småstim och var därför tvungna art fiska på enskilda ekon istället för större stim. Efter ett tags letande hittade de dock mer fisk och fram mot lunch hade de ett stim som var 20m högt och flera distans långt. Torsk på torsk på torsk på torsk drogs. Båt 3 bestämde sig sedan för att fiska av en 50-meterskant och nästan direkt snackade den första flundran på vilket var ett mindre exemplar som fick simma tillbaka. Der lade om driftet och efter en liten stund stod () med ett riktigt tunggung. Efter att ha fightat fisken en bra stund kommer den till ytan, de säkrar den med hjälp av hajkroken och mäter monstret till hela 170cm – tredje största flundran på Söröya hittills i år! Torsktoppen blev för övrigt 26,5kg!!!

Guidebåten gick ut mot Sillboen för lite torskfiske. Nästan direkt hittas ett fint stim som vi lyckades hålla någon timme. Driften läggs sedan om och fisken står kvar. Efter ett tag driver vi ut på en tunga där första lilla flundran fångas av Mattias. När vi sedan kommer fram till kanten släpper Sverker ner till botten, vevar upp fem tag och SMACK så sitter det något större i andra änden av linan – problemet är bara att det enligt ekolodet är hela 105m djupt. Fisken tar lina, Sverker får hem lite, fisken tar lina igen. Efter cirka 20min kommer fisken till ytan och det är en fin flundra som mäts till 130cm+, bra jobbat Sverker! De drar lite mer torsk och toppen vägs in till 17,5kg tagen av Fredrik.

Idag är vädret helt underbart, det blåser fortfarande lite men det är däremot inte ett moln på himlen. Nästa veckas väderprognos ser helt galen ut så förhoppningsvis, så länge gästerna vill och orkar, drar vi direkt efter infomötet en tur till storskalltaren.

Jag fick PRECIS ett sms från Per i båt 7 där han berättar att han på Sildboen med ett 8-10lb haspelspö i morse lyckats bogsera hem en flundra på hela 170cm!!!!!!!! Mer om detta i nästa nyhet!

Stay tuned,

Hannes Ribbner, Sørøya

Back she goes