Hällefest i Havöysund !

Sådärja, nu har Tajtlajn gänget åkt hem och vi sitter här i solen och försöker summera en fantastisk vecka !

Veckan började allt annat än bra, vädermässigt, vi slogs mot snöstormar, hagelbyar, drivis och kyla som gick genom märg och ben. Men vi kämpade på… Torskfisket var som tidigare helt otroligt bra, det finns hur mycket som helst i storlek upp till 15-20 kilo, flundrafisket var i början av veckan lite segt, detta mycket på grund av det dåliga vädret. Hur som, det kom upp fisk och alla var nöjda, vi i guidebåten lyckades med 110, 122 och en riktigt fin fisk på 151 cm innan islossningen kom…

Vi i guidebåten gav oss iväg på långtur och hade med oss Team ”Platstjyvar” ( Slan ) och stämningen var som vanligt med detta gäng på topp, väl på plats tog det inte lång tid innan Slan rapporterade in en fisk på 94 cm och en liten stund senare en till på 120 cm. Förhoppningarna höjdes även för oss i guidebåten som hittills kammat noll…

Vi bytte område, men gick noll här med, fisket dog även ut för Slanarna och vi beslutade oss för att dela lite på oss för att på så sätt täcka ett större område. På väg till den tänkta platsen fick jag en känsla i kroppen, hela jag skakade till och bara svängde in i en vik, här var det över 1 grad varmare i vattnet, drifterna stämde, det luktade stor flundra !

Tredje driften suger det tag i Fredriks spö, men tyvärr så kliver denna fisk av efter c:a 30 sekunder. Ny drift, inget… Ny drift igen, och WHAM-BAM det drar tag i Christians spö och vi förstår ganska snart att detta är en fin fisk, huvudskakningarna och tyngden talar sitt tydliga språk. Även Christians ansiktsuttryck efter 10 minuters kamp säger en hel del.

Cirka 15 minuter senare säkras en riktigt fin fisk på 160 cm vid båtsidan och glädjen är total, vilken fisk, vilken fajt och vilken känsla för mig att skakningarna i kroppen stämde !

Tyvärr så visade det sig att denna vackra dam hade svalt jiggen så illa att det tyvärr inte fanns något annat att göra, vi fick avliva henne. Sånt händer tyvärr, men det gör lika ont i kroppen varje gång.

Jaja, vi telefonerade till Team Slan och frågade hur deras fiske var, dom hade inte haft några mer kontakter sen deras 120 cm fisk. Vi nämnde vårat fiske, och som ett brev på posten dök ”Platstjyvarna” upp 10 minuter senare. Och vet ni vad….

FÖRSTA driften och det jublas i deras båt, det här är också en stor fisk. Vi lägger oss en bit ifrån och tittar på kampen, jag vill inte störa gänget utan ropar över radion: ”Om ni tror den är stor, sträck upp armarna!” Just den synen, en fajtar och 3 personer står med bägge armarna i luften var sanslöst rolig! Efter en minst lika hård kamp som vi nyss haft i guidebåten säkras en 162 cm´s flundra vid båtkanten !
Alltså, 2 timmars fiske, 2 flundror på 160 och 162 cm, i samma vik. DET händer inte allt för ofta, vilken dag, vilket gäng, vilken glädje…

Nu vill jag påpeka att ordet ”Platstjyvar” är med en stor glimt i ögat, jag menar att kommunikation och att dela med sig ger resultat. Så kom ihåg detta, dela med er av era resultat, det ger så mycket mer glädje !

När vi senare anländer campen kommer ytterligare ett underbart besked, Fredrik Magnusson har slagit till med årsbästa, 177 cm tagen i närområdet. Vi lyfter högt på hatten och gratulerar till detta… !

Sebastian hade även han en bra vecka, med mycket stor och fin torsk och ett höjande av sitt personbästa, 145 cm. Det roliga med hans guidning under denna vecka var att alla i båten fick flundra och att barnen i sällskapet visade vägen, riktigt kul med barn och ungdomar som fiskar.

Nu ser nästkommande veckan riktigt bra ut vädermässigt, vi kommer hålla er uppdaterade.

Jörgen ”Grodan” Sandén, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Ulf ”Oxen” Hugsén.

Eriks 110 cm.

Karls 122 cm.

Fotosession av 162 cm.

Lappens 145 cm.

En av alla fina torskar !

Christians 160 cm.

Fajt av 122 cm.

Ibland är det jättejobbigt att vara skribent...