sevärdheter på vaeröy!

Då vi bara har två gäng på vaeröy fiskecamp denna vecka bestämde vi oss för att ta en fjälltur och se oss lite omkring på vaeröy. Vi åkte först till en chokladaffär där de gjorde olika konstverk i choklad. Något som man kan åka och kolla på om man vill se sig lite omkring på ön.
Vi fortsatte sedan vår expedition till ”måstadfjellet” på vaeröys sydsida. Vilket var en helt underbar plats att gå till. Det hade tydligen bott upp till 150 personer där förr i tiden. Men när affären la ner försvann sakta befolkningen därifrån också. 1940 lämnade de sista personerna måstad.

Väl uppe på toppen efter mycket slit var belöningen väl mött. Helt fantastisk utsikt över vaeröy och det vida havet. Det tog oss runt fem timmar att gå men det var värt varenda meter av slit. Vaeröy är verkligen en pärla i havet.

Imorgon är det ännu en dag på havet och vi alla tror att det börjar närma sig storflundra!

Anders Mårtensson