Oberäknelig vind i Nappstraumen!

Under de senaste två dagarna har väderprognosen inte stämt överhuvudtaget. När dem säger sol så har det regnat och legat dimma, när vinden ska vara svag har den friskat i och allt detta har gjort det jobbigt för våra gäster i sitt fiske.

Dock så är det rätt nöjda miner ändå, många av gästerna är vana vid fisket i Nordsjön, strax norr om Holland där torskarna sällan växer sig så stora så när dem får chansen att fightas med torskar upp till 12-14 kg, sejar upp till 10-12 kg, rödspättor på 1,5 kg och även en och annan hälleflundra så drar det i smilbanden ändå och glädjeropen hörs när dem landar den ena drömfisken efter den andra. Viktigt att komma ihåg är att varje person har sin egen drömfisk! Trots det hårda vädret så har dem ändå kämpat på bra och landat schyssta torskar, sej på närmare 12 kg, rödspättor och ett par hälleflundror.

Ett par av gästerna har även dragit på en ”dörr” som efter en stunds kamp gått loss och ännu en fiskehistoria om den stora fisken är född. Nu hoppas vi att den sitter nästa gång!

Erik Axner/ Andreas Marth – Nappstraumen