Dag 3 och 4 i Costa Rica!

Dag 3 kan vi mer eller mindre glömma…
Vi startade offshore men efter att ingenting hade hänt vid middagstid så beslutade vi att att avsluta lite närmare land. Även här var det dålig aktivitet och det enda vi fångade var en dorado i babystorlek och en mindre Amberjack.
När vi vaknade idag för 4:e dagens fiske så kändes det riktigt bra och vi hade goda förhoppningar!
Vi ville prova metet på lite djupare vatten efter diverse groupers och snappers. Efter en dryg halvtimmars färd testade vi ett ställe över 90-100 meters vatten där vi agnade med sardiner och bläckfisk. Vi fångade en hel del olika snappers och groupers, men mest i väldigt liten storlek. Magnus lyckades dock fånga en grouper runt 12 Pound. Vi bestämde oss för att fortsätta offshore och redan efter ca 20 minuter på plats så drar jag och Dan på veckans andra dubbelhugg på Sailfish. Förra gången förlorade Dan sin fisk, men denna gången gick det vägen och vi landade båda våra fiskar!
Vi landade sedan ytterligare ett par Sailfish under dagen, varav Magnus som drog veckans hittills största Sailfish.
Vi kunde summera en bra dag i Costa Rica!
Djurlivet är helt otroligt runt lodgen och man skulle kunna skriva en bok om allt vi sett och upplevt. Igår så smög det upp en tvättbjörn för trapporna upp till vårt boende och den var bara halvmetern från oss när vi satt i gungstolarna utanför våra rum på den lyxiga lodgen. Den var väldigt nyfiken och det var en häftig upplevelse!
Vi har inte helt bestämt oss för vad vi skall fiska efter imorgon, men efter det ”ordinarie” passet med båten, så skall vi prova de sista 2 timmarna innan det blir mörkt att fiska efter Roosterfish från stranden…
Ny rapport följer!

Jimmy