Dubbelhugg med Marlin och Sailfish samt fiske från stranden!

Idag startade vi dagen med att fiska efter Roosterfish i den södra delen utav bukten. Det var en hel del aktivitet med betesfisk i området, men fisken var svår att locka till hugg…
Jag själv drog den minsta Roosterfish jag någonsin skådat på trolling med livebait. Tyvärr missade jag också en av de största jag någonsin sett som följde efter min popper till båtkanten, men som inte ville hugga….
Efter några timmars fiske med magert resultat, så bestämde vi oss för att testa offshore igen.
Det tog inte lång tid innan vi hade ett dubbelhugg där jag krokade på en Sailfish i bra storlek medans Magnus hade en Marlin som samtidigt jagade hans bete….
Tyvärr så lyckades vi inte kroka denna Blue Marlin på uppskattningsvis 250-300 Pound….
Dagen fortsatte med många Sailfish som högg, men som vi inte lyckades kroka, varav ytterligare ett dubbelhugg.
Totalt så hade vi 11 st Sailfish och 1 Marlin som högg, men endast 3 stycken som vi kunde landa.
Ett väldigt bra resultat på 2,5 timmars fiske offshore!
När vi kom in till land så var det ett par timmar kvar innan det skulle mörkna och vi bestämde oss för att åka bort till udden vid sandstranden som ligger 2 minuter med båt från campen. Vi fick en av killarna på lodgen att köra bort oss och med fiskeutrustningen, kameror och en flaska rom såg vi fram emot en härlig kväll i solnedgångens ljus.
Redan i andra kastet från stranden drog jag på en på en Jack Crevalle i riktigt bra storlek på min Sebillepopper.
Efter en bra fight kunde vi landa den största Jack jag sett här nere, uppskattningsvis runt 20 Pound. Både jag, Magnus och Dan hade sedan kontakt med ytterligare fiskar varav minst 2 st Roosters….
Egentligen skulle vårt fiske vara slut efter denna dagen, men vi har lyckats att boka om inrikesflyget och bokat en extra fiskedag även imorgon!
En helt underbar dag i Costa Rica är nu till ända och vi avnjuter just nu en otroligt god 3-rätters middag på lodgen.

Jimmy