Vind och vila i Nappstraumen.

Igår tog jag emot gäster på Leknes flygplats, alla hade höga förhoppningar och var glada i hatten, trots en försening på 45 minuter. Dom frågade såklart om fisket, och jag sa som det var, att det fanns MYCKET fisk i området, ekolodet hade tecknat tjockt med fisk. Berättade även att vi varit ute på ett kort testpass och landat en 21,5 kilos på ett kort pass samt en del mellan 10 och 20.

Tyvärr så vaknade vi imorse med en prognos som såg allt annat är ljus ut för dagen med ökande vind under eftermiddagen. Vi skulle ha ett fönster på några timmar innan det dåliga vädret skulle dra in över oss, men redan på vägen ut mot torskstimmen så ökade vinden REJÄLT och det kom så plötsligt. Det var bara att vända inåt igen, och resan in var allt annat än bekväm, jag är så glad att jag satt i en Arronet och inget annat.

Eftermiddagen ägnades sedan åt spättamete, men vinden gjorde allt för att försvåra för oss och vi lämnade havet.
Så nu skall det lagas mat och mysas i detta fantastiska område. Så härligt med gäster som förstår att väder och vind är det enda vi inte kan påverka.

Morgondagen ser tyvärr inte mycket bättre ut, men vi korsar fingrarna och ber till vädergudarna !

Jörgen ”Grodan” Sandén, vikarie Nappstraumen.

21.5 kilo hane som fick simma tillbaka.