Jag säger bara NAPPstraumen och Oktober månad!

Jag åkte med Mats ”Bulten” Persson ner till Lofoten och Nappstraumen för att få prova på det berömda fisket i Oktober månad och vilket fiske det håller sedan.

Idag så var målet klart, PB dag och 100+ var det som gällde, vi började morgonen med att skriva in våra PB på båtens ruta och något skulle vi radera ut. Redan efter 3e driften så smäller det på ”Bultens” spö och fighten var igång! Till att börja med så står den bara och stångats nere på botten innan den beslutar sig för att simma en liten tur (ca 200 m), vi följer efter den en bra stund med båten innan den stannar och en grym press sätts in.

Vi förstår att det är ett ”monster” som kommer sakta men säkert börjar närma sig ytan. När den sedan kom närmare ytan så var vi säkra, första 100+ för Nappstraumen i år var på väg upp och när vi säkrat den vid båtens sida så kunde vi mätta den till grymma 197 cm och 102kg + (enligt tabell).

I Fredriks båt så måste vi även gratulera Fredrik Schmiterlöw som idag landade sin andra 50 plus (153 cm) denna vecka och sin 10 totalt.

Jag vill även bara nämna att vi fiskar 3 min från campen och helt i vindskydd. Fisketimmar då är det säkert många som undrar över? Det är ljust ca 8-10 timmar så tveka inte, boka hit i Oktober månad om ni vill uppleva storfisk nära Campen!

Ulf ”Oxen” Hugsen, Erik Axner och Mats ”Bulten” Persson

PB dag med Bulten

Gött spöböj

197 cm och en nöjd Mats!

197 cm muskler!

Tack för fighten vi ses nästa år!