Fortsatt makalöst flundrafiske i Nappstraumen!

Återigen visar Lofoten och Nappstraumen sin otroliga potential på denna årstiden och har under dagen lämnat ifrån sig drömfisk, denna gången till Patrik som landade en hälleflundra på 150 cm. Carl Schmiterlöw hade idag på en riktig monsterflundra som efter 20 minuter fight och två vändor upp precis till båten då dem skymtade den så gick den tyvärr vinnande ur striden efter en brutal rusning på 100-150 meter. Carl som förra hösten fick en flundra på 175 cm just här i Nappstraumen sa att detta var något i hästväg och det starkaste han känt. Med stenhård broms gjorde fisken som den ville ändå och Carl kunde bara följa med i svängarna. Exakt hur stor fisken var är svårt att uppskatta i vattnet men runt 100 kg är nog ingen omöjlighet och 2 meters gränsen var i riskzonen på den fisken.

Det kom några fler flundror i blandade storlekar och tappades ett par också. Det är synd att fler gäster inte upptäckt denna magiska årstid på Lofoten där Nappstraumen kryllar av stora hälleflundror och dem verkar ligga tätt i strömmen. Endast några minuter från campen är fiskeplatserna och ger väldigt effektivt fiske och är bara positivt på alla sätt och vis. Två dagar har nu passerat och det är låååångt ifrån över ännu. Bilder kommer under morgondagen och vi nöter på från gryning till skymning i jakt på drömflundran som just nu ligger i Nappstraumen och väntar..

Ska ni ha ett drömfiske på hälleflundra så är Lofoten på hösten helt rätt val!

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten