Nytt årsbästa på Hälleflundra! 191 cm på Lofoten!!

I morse vid 9 var det bestämt att jag skulle följa med det svenska gänget ute på fiske efter flundra och vi bestämde oss för att satsa helhjärtat på lite djupare vatten på fria sandflak.

Väl ute på plats dröjde det inte länge innan jag fick ett slackhugg på jigg och i mothugget lyckades spöet gå rätt av ovanför delningen och kände att detta började bra….

Ett par lubbar senare valde vi att byta plats och på första driften valde jag istället att testa att meta med en hel makrill på Halibut Anti Twist Rig och efter ca 20 minuter fick jag först ett litet nafs och efter 2 vevtag då tankarna gick mot lubb så sög det till och ett hårt mothugg mötte en brutal tyngd!

Tunga knyckar gick genom spöet och en långsam och jämn gång mot botten sände mina tankar mot stor fisk direkt men hur stor den skulle vara kunde jag inte drömma om..

Halvvägs upp så vände den ner mot botten och satte fart mot en närliggande grundtopp, en kort förflyttning med båten så låg vi rätt ovanför igen och jag började lyfta de resterande 30 meterna. Väl uppe vid båten säkrade jag den själv med kveitekroken och kunde sätta snaran runt stjärten efter mycket skvätt och stänk från en envis motståndare som inte tyckte kampen var över ännu.

Ett bad med flundran blev en självklarhet och vid mätning kunde jag notera ett nytt personbästa med en höjning på 30 cm så löd mitt nya PB 191 cm! Efter lite bilder så återutsattes flundran varsamt och simmade kvickt ner igen.

Vi la en ny drift och jag tacklade på en makrill till båtens blivande storfiskare Calle Nyqvist som är 14 år gammal med har redan sen tidigare ett pb på 35 kg. Efter ca 10 minuter sög det till i Calles spö och efter en kort kamp kunde vi landa en flundra på 115 cm för Calle!

På nästkommande drift hade Calle återigen en makrill i linändan och precis på ett grundflak sög det till igen och en lång rusning blev till svar på Calles mothugg! 93 cm flundra visade sig sedan vid båtkanten och hans andra flundra var ett faktum. Senare under dagen fick han ett tredje tungt hugg men tyvärr gick den loss efter en kort drillning och det var riktigt synd för det var ett tungt spöböj som Calle fick känna på där..

Väl i hamnen fick jag utföra det obligatoriska ”Kveite-badet” och det kändes inte så farligt efter denna dagen! 😉

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten

191 cm och nytt PB! Man kan inte vara annat än nöjd! ;)

Calle med 115 cm!

Kveitebad med akrobatik!