Bra torskfiske på Lofoten!

Nya gäster har anlänt nu denna veckan och på campen har vi en grupp med 24 estländare samt 4 svenskar. Under gårdagen blev gästerna väldigt begränsade av den gamla sjön som låg kvar sen onsdagens hastigt inkomna storm som skapade över 1,5 meter vågor utanför hamnen och ännu värre var det såklart ute på öppet hav. Idag hade det dock lugnat sen sig och lite dyning låg kvar men vinden var svag så vi drog oss ut mot torskarna.

Längs djupkanterna spred vi ut oss och alla verkade hitta bra med torsk och flertalet torskar över 10 kg landades på kort tid. Den största vägde ca 15 kg och var tyvärr mager och lite parasitangripen vilket drog ner konditionen då den egentligen hade längden för att pressa närmare 20 kg.. Ibland har man tur, ibland otur men torsk var det gott om och i hamn var det nöjda miner på samtliga.

Ute på kanterna landades det också sejar upp till 12 kg och en hel del kolja upp till ca 3 kg.

Några båtar ligger ute nu och metar rödspätta medan andra vilar upp sig inför morgondagen! Finväder vankas och vi ska ut och leta flundra på lite djupare vatten är det tänkt!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten