Återigen mycket fina flundror på Sørøya

I tisdags drog vi på långtur med hälleflundra i sikte. Efter lite över en timmes körning var vi framme. Det tog inte lång tid innan Ralphs båt hade landat 3st. Efter ett tag rapporterade även båt 3 att de tagit en liten rackare. Guidebåten flyttade på sig lite och gjorde ett släpp på ett ställe som tagit riktigt fin flundra sista 4 gångerna vi varit där. Driften blev lite fel så efter bara ett par sekunder sa jag åt grabbarna att veva upp så vi kunde flytta på oss. Då small det till i Rolands spö och bromsen på hans gamle rulle fick jobba som aldrig förr. Efter en hård fight kom en riktigt välmatad flundra på 120cm+ upp – grattis till nytt PB!

Vi nötte på en liten stund till. Praktikanten Peter hade många känningar men ingen som ville ta ordentligt. Killarna i båten var lite slitna efter veckan så precis innan vändningen valde de att åka hemåt.

Båt 3 och 9 stannade kvar och hade riktigt bra fiske den sista timmen på stigande, vändningen och första timmarna på det sjunkande vattnet. Toppen blev på 140cm till båt 3 men även båt 9 tog ett par fina med fisk över 120cm.

Nya gäster kommer idag och vädret ser riktigt bra ut de kommande dagarna – KUL!

Hannes Ribbner, Sørøya

PB!