Gräset är inte alltid grönare på andra sidan…

Efter lördagens trevligheter på puben beslutades gemensamt att vi skulle gå ut lite senare på söndagen, då vissa var ganska ”trötta” efter kvällen.

Jag hade en go´ känsla i kroppen för en ny plats och vi var 4 båtar som lämnade kaj för att ta oss dit. Väl på plats så tog det inte lång tid innan första båten ropade på VHF´n att en stor fisk var krokad, men tyvärr så kom sorgebeskedet en kort stund senare, den hade klivit av.

Våra danska gäster var dom första som landade en flundra, en ok fisk på 97 cm som fick bli matfisk. Dessa killar hade även en STOR fisk på i c:a 25 minuter som dom var tvungna att följa efter med båten, första tanken var som vanligt bottennapp men när botten simmade iväg med tunga gung så var det inga tvivel längre.

Även våra holländska gäster fick känna på stor fisk, men tyvärr vanns denna kampen med av fisken. Däremot så kom deras första flundra, en fin fisk på 110 cm, och jublet hördes till Svalbard!

Vi i guidebåten hade kontakt med större fisk vi med, men lyckades ”bara” att få upp 2 av modell mindre. Däremot så togs 2 riktigt fina torskar, en på 18 kg och en på 21 kg samt att danskarna fick en på 23 kg så att platsen håller stor fisk råder inga tvivel om längre.

När strömmen sedan avtog så dog fisket av och det rullade in ganska tät dimma, men jag skall tillbaks…

CWC gänget låg på en plats lite närmare campen och nötte, Stefan lyckades att landa och återutsätta en fin fisk på 127 cm.

Men dagens bedrift stog ett svenskt gäng för då dom bara hade gått ett par distans från campen för att fiska flundra. Tredje driften och det smäller på en rejäl fisk, efter en härlig kamp är fisken uppe, den mäts till 163 cm innan den får simma tillbaks i djupet! Vi lyfter på hatten för denna fina fisk och inser att gräset ibland är grönare på rätt sida staketet…

Mer bilder kommer!

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

Stians 75 cm fisk!

Teds fina 21 kg´s torsk.

Trumman trummar vidare, 127 cm C&R!

Trött...

Tur att det finns radar.