Rödprickigt mete på Lofoten!

Idag har jag varit med en av våra grupper från England och ägnat dagen till att meta rödspätta inne i skyddade vikar!

Vi fångade väldigt många rödspättor med flera över kilot och den största på ca 1,3 kg och lyckan var total hos dem när dem gång på gång drog ett nytt personbästa. Vi gjorde även några drifter hälleflundra och hade ganska omgående en fisk som lossnade efter en stunds drillning och en följare upp till båten. Sedan blåste vinden upp mer så vi gjorde en förflyttning ner på Sydsidan och hade ett fint torskfiske där nere innan vi avslutade kvällen.

De andra båtarna fångade både fina sejar och torskar på Sydsidan och några är fortfarande ute och fiskar så vi får se imorgon vad dem har att rapportera. Jag fick dock höra att en av de ryska båtarna har landat hälleflundra så det bådar gott!

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten

New personal best for Ben!

Lillian with a beautiful plaice!