100 rödspättor under en dag på Lofoten!

Efter gårdagens fiske var den andra gruppen med Engelsmän sugna på att testa fisket efter rödspätta och jag följde med ut klockan 10 på förmiddagen. Vi började fisket nära campen och på ett par timmar hade vi landat 45 st rödspättor och ett par sandskäddor innan räkorna tog slut. Vi åkte in till campen för att hämta mer räkor och gav oss ut på en längre tur till en ny plats längre bort för att testa rödspättefisket. Väl på plats högg det omgående och efter ett par timmar där hade vi landat ytterligare 39 rödspättor och en sandskädda.

På den sista platsen vi valde att testa var det först tanke att pröva lite till efter rödspätta och sen testa efter hälleflundra och ganska snabbt på ungefär en timme hade vi landat 16 rödspättor till med dagens två största fiskar på 1,9 kg samt 1,7 kg. Totalt under dagen landade vi alltså 100 rödspättor ( Vi avslutade på jämnt nummer ) och 4 sandskäddor på 5 ½ timmes pillemete!!

Många av fiskarna var över kilot och snittvikten var bra! Så nöjda som dessa gäster var för ett pillemete har jag aldrig sett någon tidigare. Vi fick i genomsnitt en rödspätta var 3e minut och 17e sekund! Av alla dessa fångade fiskar blev endast 5!(FEM) sparade till middag och resten återutsattes varsamt. Vi nådde inte grundmålet på dagen som låg på 2 kilo men var nesligt nära med toppfisken på 1,9 kg i slutet. Efter pillemetet var det ingen av dem som orkade fiska mer utan vi gav oss in i hamn och rundade av dagen!

Det är inte varje dag som man får uppleva ett sådant pillemete!!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten