Första testveckan i Lofoten är avklarad!

Efter en vecka här på Lofoten sitter jag nu och summerar ihop hur den har varit och gästerna har lämnat campen sen några timmar med ett leende på läpparna trots det väldigt ostabila och oberäkneliga väder som vi har haft under veckan. 4 olika sorters väder per timme, strålande sol till dimma, vindstilla till styv kuling, snöstorm till regn, hagel till att det regnar småspik till att det dalar ner bautaflingor.. Ena stunden fint och andra stunden total katastrof..

Men gästerna har verkligen inte legat på latsidan för detta, många tappra försök att fånga stortorsken och flundrorna har gjorts och såhär i efterhand när vi blickar tillbaka på resultatet och räknar på antalet fiskbara timmar på havet så har fisket varit bra. Totalt landades 13 torskar över 20 kg, antalet mellan 15-20 kg kan vi nog inte ens spekulera, när vi väl kom ut på yttersidan var det gott om dem och tillslut räknades en på 15 kg som rätt liten..
De större fiskarna har uppehållit sig på yttersidan och där är det väldigt väderkänsligt när vinden kommer utifrån.

När vinden var som värst så gjordes det försök på andra arter och både rödspätta och hälleflundror landades under veckan också! Dem som har varit här verkade väldigt nöjda trots situationen! Vi hoppas på bättre förutsättningar till nästa vecka och tar nya tag!

Erik Axner – Lofoten/Nappstraumen!

Veckans andra flundra! 112 cm på Big Bob 730 g