Nytt camprekord på Lofoten!

Idag hade väderprognosen fel och när jag mötte upp mina tyskar gäster i hamnen låg havet som en spegel och molnen nästan slickade strandkanten. Regnet duggade tätt men humöret var på topp! Planerna om begränsat fiske på nordsidan ställdes om och vi begav oss ut på topparna i jakt efter både lite större torsk och flundra!

Väl ute på topparna var det FULLT av småsej överallt och större delen av dagen var det från botten upp till 10 meter under båten oavsett vilken av topparna man fiskade på. Direkt märkte vi att fiskarna ratade jiggarna förutom två riktigt fina blekor som tog i ett dubbelhugg mitt uppe på en grundtopp. Den ena vägde 4,5 kg och den andra vägde in på brutala 6,4 kg och är nytt camprekord här på Lofoten.

Vi fiskade senare vidare och började experimentera. Fisket med sej var överlägset och stundtals hade vi både trippel och fyrhugg i båten där alla hade schyssta torskar på kroken. Snittstorleken var bra och en bit över 10 kg och toppfiskarna vägde in på ca 15 kg. Vi lyckades även lura upp en hälleflundra på 88 cm som blev en perfekt matfisk samt tyvärr tappade vi en större hälleflundra som vägrade släppa botten utan stångade endast tungt samt att vi vid en förflyttning vevade upp och en flundra i 140-150 cm klassen följde en av gästernas sej hela vägen upp till båten, vek av under båten och gick ner i djupet igen.. Nesligt nära där..

Väl i hamn träffade jag både Ryssar och Engelsmän med nöjda miner. Flera hälleflundror av mindre format var fångade, ett par av dem matfiskar och även dem hade hittat schyssta torskar. Leendena var många trots det duggande regnet som aldrig verkar vilja avta.

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten

Nytt camprekord på Bleka! 6,4 kg!

Fin torsk från dagens fiske!