Fantastiskt, magiskt, grymt!

Ja jag vet inte hur man ska beskriva det fisket vi har på Lofoten just nu!!. Till att börja med så kan vi sammanfatta förraveckans fiske då vi hade förmiddagen på onsdagen att fiska på sen sist jag skrev och på dom 4 timmarna landade vi 5 flundror med toppar på 136 och 145cm och topparna föra veckan var 175,170,150,149,145,143,143,136 och detta på ENDAST EN BÅT och 3 fiskare.totalt landade vi 34 flundror man kan bara spekulera i hur bra resultatet hade varit om campen hade varit fullt och 5 båtar varit ute!!!!. Efter att jag skjutsat gästerna till flygplatsen i onsdags så stack jag ut på en liten sväng för att fiska lite och redan i 2 driften krokar jag på en urstark och fullkomligt vild fisk på 153cm som gjorde över 100m i första rusningen med stenhård broms snacka om att det är krut i dom här fiskarna! Efter snabb mätning och foto fick den simma vidare!. Till dagens fiske då ställer ni kanske frågan jo ja det är fortfarande hur bra fiske som helst även fast allt som kunde gå fel på båten i dag gick fel med bommade hugg och tappade fiskar så lyckades jag tillslut kroka en fisk som blir med en gång riktigt tung och dom sköna tunga gungen börjar fortplanta sig i spöt som man aldrig kan tröttna på. Efter en riktigt hård men kort fight på ca 2min så ser jag fisken bryta ytan och ser till min förvåning att den var riktigt stor och när den var landad kunde jag mäta den till hela 163cm och i bästa kondition efter att jag fottat fisken simmade den i raketfart ner mot botten!
Kan starkt rekommendera detta fisket just nu. Fisken står på grunt vatten och alla fiskar förra och denna veckan är tagna mellan 8-22m och väldigt nära campen

/Fredrik Schmiterlöw

anders med sin fina flundra på 136cm!

145cm flundran bjöd upp till riktigt härlig fight

en urstark 153cm fisk i bästa kondition

163cm kort med hård fight! och snabb C&R