Lyckat fiske vid ”en kort” långtur i Havöysund!

Vi hade planerat långtur, men dessvärre hade väderleksrapporten förändrats såpass mycket under natten och vindar på 10-12 sek väntade oss.. detta gjorde att vi istället fick gå åt annat håll…

Detta är en stor fördel med Havöysund, att man inte är så väderkänslig, och även om det blåser kan man söka lite lugnare vatten på läsidor och dyl.

Men att vi bytte destination är nog dom flesta på campen glada för ändå, fisket var fullkomligt fenomenalt! Bara i guidebåten togs det hela 10 st flundror! varav 2 st över 30kg!!

Dem andra båtarna som gick med oss hade även dom ett lyckat fiske och vi tog under dagen ca 25 st flundror, varav en utav dessa flundror togs på ett lite ovanligare vis, ett båtlag valde att gå ut i jakt på Uer… dom fiskade på 140m djup och helt plötsligt blev det stopp, och något började rusa! tankarna gick, -är det en MEGA uer? men nej, detta var istället en flundra på hela 124cm som låg på detta djup! Kul fångst som tog sin tid att pumpa upp från detta djup!

Torskfisket är fortsatt väldigt bra och fisk på 8-10kg tas det många av! Toppen låg för dagen på hela 16kg!

Det är väldigt många på campen som är sugna på 150cm+ flundror och vi guider gör allt vi kan för att tipsa och trixa så alla ska ha största möjliga chans till att verkligen få ta sin drömfisk! Varje kväll går vi runt till gästerna och tar och checkar hur dagen varit, för att se så alla fiskar rätt och känner sig nöjda, är det något dem är missnöjda med hjälper vi givetvis till med detta omgående!
Brukar bli att man hamnar på en hytte ett tag och binder lite tackel och går igenom tekniker och bara tjötar lite skit!

Imorgon ska det tyvärr blåsa upp lite igen, men vi kör på stenhårt ändå!

Skitfiske

Cristoffer Bergström, Ulf Hugsen