En härlig start på storskalltaren med framtidens sportfiskare i båten!!

Vädret hade lugnat sig precis lagom till de nya gästerna och en långtur till storskalltaren planerades in omgående. Torsdag morgon sågs vi nere vid bryggan och tillsammans riktade vi kosan mot storskalltaren. Den gamla sjön låg rakt mot oss och det blev en stammpig färd men efter 2 timmar var vi ute och det dröjde inte långtid innan Mikael i guidebåten lyckades kroka sin drömfångst, en hälleflundra på 22 kg! Vilken start!
Inte långt efter svarade Victor, 14 år med en hälleflundra på 20 kg efter en brutal fight!
Det nästkommande timmarna så fångades otroliga mängder sej samt fina bergstorskar med topp på 19 kg till Roj! Alla i båten hade lyckats fånga varsin drömfisk och lyckan var total!
Även de övriga båtarna hade liknande resultat med ett par flundror i båten och fina torskar upp mot 20 sträcket. Det fångades också havskatter runt 5 kilo och långa på runt 7-9 kg och sej upp till 12 kilo. Dagens flundra mättes till 142 cm! En härlig inledning för de nya gästerna!

Efter några timmars fiske så var vi nöjda och bestämde oss för att fara hemåt, och som pricken över i:et så fick vi skåda några vikvalar som drog runt i ytan! Mäktigt!

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Söröya

Mikaels Flundra på 125 cm

Victor 14 år med sin livs första hälleflundra på 20 kilo!

Erik 14 år med nytt personbästa, en bergstorsk på runt 17 kg

Anton 13 år med en grann bergstorsk från Storkskalltaren

Roy med dagens största i båten på 19 kg, tagen på en glow jigg!