Tobisjagande torsk!

Det spegelblanka havet och den blå himlen försvann lika fort som en hälleflundra rusar. Idag har vädret bjudit oss på regn och kyla men det stoppar inte oss för att gå ut på jakt efter drömfångsten!
Vi inleder dagen med ett riktat flundrafiske. Några timmar nötande med endast två kontakter gjorde att vi uppsökte ett måsdyk på lite djupare vatten för att se vad de hade att bjuda på.. I vår stora glädje fylls ekolodet med enorma stim av fisk! Det visade sig att den jagande torsken som i trupp med tumlarna tryckte ihop den allt mer koncentrerade stimmet av tobis som nu var under oss!!
Från köldfrusna knogar till adrenalinpumpande jubel när torsk efter torsk huggar på våra stora jiggar. Och mitt i allt så glider en hälleflundra upp till ytan, så kunde vi även checka av den på dagens lista!!

När vi hade blivit mätta på torskfisket och de fantastiska tumlarna som lekte glatt runt vår båt så bestämde vi oss för att glida hemåt för att smörja lederna och knäcka rätt på koterna inför kommande fiskepass!

De övriga båtarna rapporterade också om otroliga mängder torsk med topp på 17 kg. Och där stora torskstim strök längs kanterna utanför hamnen! Självklart glömde vi flugspöt hemma idag….
Nu väntas det tyvärr dåligt väder till helgen, men vi håller tummarna för att det drar över så fort som möjligt så vi kan komma ut på storfiskens rike igen!

Johan Mikkelsen/Erik Axner