Bra torskfiske på lofoten

Dom nya gästerna här på lofoten har testat på vårat torskfiske under dom 2 första dagarna med många torskar över 10kg som följd. Igår gav jag mig ut med ett nytt gäng för att också testa torskfisket. Vi satte kurs mot några fina torskskallar ca 12nm från campen och direkt på första nedsläppet står alla och drillar stortorsk. Tyvärr var det lite för höga dyningar och några av gästerna hann att bli sjösjuka så vi hann bara att fiska ca 1 timma men under den timman var fisket helt galet med många torskar över 10kg och med en topp på 18kg så det är nog bara en tidsfråga innan nästa 20+are kommer. Några har även testat fisket efter flundra nära campen och lyckats fånga några små men idag ska några nya gäng ut och testa lite flundra så rapport kommer inom kort

Fredrik Schmiterlöw, Nicklas carlsson