Strålande flundrafiske i Havöysund!

De sista 2 dagarna har det varit ett riktigt bra fiske efter hälleflundra i Havöysund!!
Från Guidebåten fångade gästerna flundra upp till 154 cm igår och vår guide Uffe fisk ett nytt årsbästa på 140 cm. Det fattas dock en dryg meter till hans personbästa från 2008….
Även idag har man fått flera fina flundror i Guidebåten upp till 124 cm. Från övriga båtar skall det också ha fångats många hälleflundror. Något båtlag har också testat fisket efter rödspätta och flera exemplar mellan 2-2,5 kg har landats. Det mest unika är i alla fall den bergtunga på hela 1,7 kg som fångades igår!!
Det är det näst största exemplaret av sin art som någonsin är fångat, endast 100 gram från världsrekordet!

Från Söröya rapporteras det om ett väldigt trögt torskfiske under gårdagen. Endast några enstaka exemplar över 10 kg fångades. Första gången i år som jag hör att torskfisket på Söröya har varit trögt!
Däremot så var det inte trögt för det båtlag som gav sig iväg till en av våra ”nyare” hälleflundraplatser. 4 flundror fångades, den minsta på 14 kg och den största på 35 kg!

Från Tromsö så rapporterar Eddie återigen om en tappad större flundra….
Flundran som högg 1 meter under båten bedömdes till att väga 40-50 kg och drog iväg snett under båten varav man återigen trasslade in sig i en av de medfiskandes linor med linbrott som följd….
Det är nu en revanchsugen Eddie i Tromsö….
”Danskgänget” har startat bra i Tromsö. Första natten drog man 3 flundror, dock av mindre format. Andra natten skall man ha fångat 4 flundror av fint format. De största flundrorna vägde mellan 30-45 kg.

Jimmy