Nytt NSA-rekord på havskatt!

Från Söröya rapporterar Johan om ett nytt NSA-rekord på Grå havskatt!
”Kisen” vägde 12 kg och fångades ute på Runningen.
Men, det fångades en ännu större katt igår vid Söröya….
Från Guidebåten kunde man borda en ”kise” på hela 17,1 kg! Denna var dock av den fläckiga varianten. Den näst största som vi fått genom åren!
Både från Guidebåten och andra båtar fångades det torskar över 20 kg under gårdagen och något gäng som prövade hälleflundrafisket i närheten utav hamnen var framgångsrika med flundror upp till 16 kg.
För 2 dagar sedan sattes också ett nytt camprekord på rödspätta utanför Söröya. En av Ralphs kompisar kunde borda en spätta på hela 3,55 kg. Under samma fiskepass skall det också ha fångats en Glasvar vilket isåfall också skulle vara nytt NSA-rekord.
Glasvaren kan dock förväxlas med lerskäddan och normalt sett så fångas det inte Glasvar så långt norrut, vad jag känner till. Men, jag vet att det spöfångats Glasvar i Lofoten-området och många av de arter som gillat något varmare vatten har de sista åren rört sig mer och mer norrut. Vi skall se om vi kan ordna fram någon bild för att avgöra om det var en Glasvar eller lerskädda.

Från både Tromsö och Havöysund rapporteras det om ett hyggligt fiske efter hälleflundra. Från Eddies båt fångades det flundra upp till 25 kg under gårdagen och då hade man inte fiskat färdigt för dagen. Även från andra båtar vid Tromsöcampen fångades det fina flundror och detta alldeles utanför campen.
Från Havöysund rapportera Uffe om ett liknande fiske.

Jimmy