Bra start, mängder med hälleflundra!

Från Söröya rapporterar Johan om en bra start för det nya gänget, trots att det började blåsa upp och att man fick avbryta fisket redan efter några timmar. Sammanlagt fångades det minst 30 hälleflundror med topp på dryga 20 kg samt torsk upp till 21,5 kg. Bästa båtlaget fångade hela 11 hälleflundror!

Även från Havöysund rapporteras det om en bra start. Många hälleflundror fångades och bästa båtlaget kunde summera ihop hela 9 flundror. Något gäng har också prövat fisket efter rödspätta med bra resultat.

Från Tromsö fångades det en hel del torsk samt någon enstaka flundra under gårdagen. Eddie var ute och guidade ett gäng tyska gäster igår och han tappade tyvärr sin livs fisk….
Den stora fisken högg strax under båten och det blev tvärstopp. Strax därefter drog den snett under båten och han gick då in i en av de andra gästernas linor. Något därefter så skar gästens lina av Eddies lina och fisken var förlorad…
Fisken var troligtvis väldigt stor, men det är sånt som händer…
Lite senare tappade man också en flundra i 20 kg:s klassen under gaffningsförsöket då linan gick runt huggkroken med linbrott som följd….

Jimmy