Storuer från Havöysund!!

Fisket fortsätter i samma stil som tidigare och gästerna skiner i kapp med solen där uppe!
Från Havöysund kunde Daniel rapportera in 10 st nya hälleflundror från guidebåten vilket innebär 45 landade hälleflundror på 3 dagars fiske!!!
Största flundran från guidebåten drog Claus Frederiksen som kunde väga in ett nytt pb på 45 kg. Från de övriga båtlagen så fångades det också massor av stor flundra med toppar runt 50 kg!!
Kristoffers gäng drog återigen ut på djupvattensfiske och det ångrade man nog inte…
Det var stora mängder med fisk på platsen och som mest lodade det fiskstim som var 60-70 m höga!
I bland var det dock ett problem att komma igenom sejstimmen som gick ovanför kungsfisken som var målet. Största kungsfisken drog Kristoffer själv och vi har nu ett nytt respektabelt Havöysundsrekord på hela 8,77 kg!!
Nästa världsrekord kommer kanske härifrån?
Sejfisket förgyllde också tillvaron för grabbarna även om det var kungsfisk man var ute efter. Största sejen man fångade vägde nämligen hela 12,7 kg och är en av de största sejarna vi fångat vid Havöysund.
Från Söröya så rapporterar Uffe om att man startade dagen vid Råsa, men det var inga större mängder med stortorsk hemma, troligtvis pga. att det var en hel del snurrevadsbåtar på plats. Nåväl, det fångades en del torskar och ett par stycken skall ha passerat 20 kg:s gränsen. Man drog sedan till nya hälleflundraplatser på norrsidan Söröya. Jag hjälpte Uffe att fånga en ”telefonflundra” på 141 cm och det fångades även här en stor mängd flundror från både guidebåten och övriga båtlag.
Från Tromsö så rapporterar Burkhard om att ”danskgänget” fiskade bra under gårdagen med flundror på 151 cm + 148 cm + 133 cm samt en mindre!

Jimmy