Sanslöst fiske i Havöysund och flugfångad hälleflundra vid Söröya!!

Fisket efter hälleflundra vid Havöysund är för tillfället ruggigt bra!!!
Guidebåtens resultat på 17 fångade hälleflundror under fredagen följdes upp av 18 fångade flundror under lördagen!!
Troligtvis ett nytt NSA-rekord med 35 landade flundror på 2 dagar och från en båt!!!
Givetvis så har i stort sett alla flundrorna återutsatts. Daniel själv kunde stoltsera med ett nytt pb på runt 50 kg under gårdagen och merparten av flundrorna under gårdagen höll en väldigt bra genomsnittsstorlek med många över 20 kg!
Johan hoppade över och guidade hos en familj som tidigare under veckan inte varit så lyckosamma med hälleflundrafisket. De fångade också flera fina flundror med toppar på 19 kg resp. 29 kg. Även de andra båtlagen fångade bra med flundror i fin storlek upp till dryga 30 kg.
Ett gäng ville fiska havskatt, så de drog till ”kattatoppen” med 19 landade kisar upp till 5,5 kg som resultat. Kristoffer & Co landade 5 flundror upp till 18 kg och bestämde sig sedan för att prova djuphavsfisket. Även här fick man uppleva ett bra fiske med 25 st kungsfiskar i baljan upp till 3,3 kg!!!
Förutom ett otroligt bra fiske så var vädret underbart med spegelblankt hav och riktigt varmt!
Inte konstigt att det råder en bra stämning på campen….
Även vid Söröya så var det ett bra fiske under gårdagen. Från guidebåten landades det flera flundror upp till 42 kg. ”Danskgänget” lyckades med att fånga en flundra på 109 cm inne på 6 vatten på fluga, vilket gav fångstmannen en riktigt bra fight!! Ytterligare en flundra skall ha tappats under flugfisket….
Som vanligt så landades det också stora torskar utanför Söröya och gårdagen var inget undantag. Största torsken under lördagen vägde 23 kg. I dag är de flesta båtarna uppe på Råsa där man jagar stortorsk. Man planerar sedan att avsluta med lite flundrafiske på norrsidan Söröya.
Vid Tromsö så har fisket under gårdagen varit något trögare, men Burkhard lyckades att fånga torsk på runt 20 kg och det kom även upp någon mindre flundra från de övriga båtlagen.

Jimmy