Härlig avslutning på Söröya!!

Vi har i år letat efter en hel del nya hälleflundraplatser på Söröya och också funnit många ställen som visat sig vara väldigt bra. Men, kanske ligger en av de bättre platserna strax utanför hamnen??
Av de 2 senaste dagarnas fiske så verkar det vara på det viset…
Runt holmarna som skyddar Sörvaer drogs det flundror upp till 135 cm under måndagen från ”danskgänget” och i går som var sista dagen, så gjorde man ett nytt försök i samma område. Mycket flundror fångades varav de 3 största mätte 157 cm, 150 cm samt 140 cm!!!!
Skulle gissa på att det kommer göras nya försök på denna plats nu när det nya gänget anländer i kväll.
I mitten på Juni så var här några forskare som körde med undervattenskamera i ungefär samma område och man såg då mängder med hälleflundra varav en del bedömdes vara riktigt stora.
Vet inte varför man alltid tror att fisket är bättre på ”andra sidan”…..
I Havöysund så anlände det ett nytt gäng i går och man drog genast ut på fiske under kvällen/natten då det skall blåsa upp i dag. Har inte hunnit pratat med Uffe ännu, men av bloggen att döma så verkar det att fångats en hel del hälleflundra….
Från Tromsö/Langsundet så har det varit lite trögare fiske och endast några mindre flundror har rapporterats in de 2 sista dagarna.

Jimmy