Jättetorsk vid Söröya och årets största flundra vid Havöysund!

Från Söröya rapporterar Charlie om ett gott fiske. Hälleflundror upp till ca. 15 kg fångades bland alla stortorskar, men det märkvärdigaste lyftet gjorde en av våra norska gäster igår. På ganska djupt vatten drog han en torskdubblé på 12 kg + 29,85 kg, alltså nästan 42 kg i samma lyft!!
Uffe rapporterar från Havöysund om ett ganska trögt fiske under gårdagen, men en av våra gäster kunde rapportera in nytt årsbästa på campen för hälleflundra!
154 cm (ca. 50 kg) mätte fisken och som nu simmar vidare.
Här från tromsö där jag befinner mig så får vi kämpa för hälleflundrorna, men de finns här! Under gårdagen hade vi 3 flundror upp till dryga 15 kg i min båt och Burkhard m.fl. som var ute under natten mellan fredag och lördag kunde väga in 4 flundror upp till 131 cm.
Samma natt skall det även ha fångats en hälleflundra på hela 230 cm (170-180 kg) utav en lokal sportfiskare!!!
Denna flundra fick efter mätning också simma vidare. Det är väldigt roligt att se att även norrmännen nu börjar praktisera C&R. Än så länge kanske i liten omfattning, men ett stort steg framåt. Sportfiske går ju som sagt inte ut på att ”slakta” mest möjligt antal fisk eller att man försöker att tjäna pengar genom att sälja sin fångst. Var och en av våra gäster tar själva sitt beslut, men vår rekomendation när det gäller fisket efter hälleflundra är att släppa alla fiskar mindre än 7 kg och större än 30 kg. Däremellan har man den bästa matfisken och håller vi oss till detta så kan vi se fram emot ett väldigt spännande hälleflundrafiske i många år framöver!
Nu är det dags att jaga flundra igen…

Jimmy

Rainer Korn med flundra