Stortorskar, hälleflundror m.m!

Från Söröya rapporterar Charlie om ett hyggligt fiske ute på Storskalltaren under gårdagen. En hel del hälleflundror upp till 21 kg fångades och massor av torsk, där de största vägde runt 24 kg. På kvällen körde man också torskfiske närmare land och man kunde konstatera att det är ännu större mängder med torsk på grundtopparna närmare land. Så det lönar sig inte alltid att gå över ån efter vatten…
Ute på Reis fångade man oerhört många torskar varav en hel del över 10 kg. Nu på morgonen rapporterar en av båtarna att man fångat en torsk på hela 151 cm!!
Tyvärr var den mager efter leken och tyngde ”bara” ner vågen till 26,7 kg….
Denna fångades på ett av våra ”specialställen” för grov torsk.
Vid Havöysund rapporterar också Uffe om ett bra fiske. Från deras båt fångade man förutom mängder med torsk, 4 st mindre hälleflundror, rödspättor upp till 2,3 kg samt lerskädda på 0,8 kg. Ett av de övriga båtlagen som aldrig tidigare fångat hälleflundra tidigare, visade sig ha talang för detta fiske och drog hälleflundror på 9 kg resp. 31 kg. Uffe & Co. fick också bevittna när dessa killar fick uppleva 2 st 40 minuters fighter med jätteflundror!! Tyvärr så gick båda dessa fiskar förlorade….
Det verkade som att de var nöjda med gårdagen ändå och hela båtlaget firade nu under morgonen med att hoppa i hamnbassängen(?!)
Även från andra båtar rapporterades om gott fiske.
Jag själv anlände till Tromsö igår och jag och vår guide Burkhard drog ut på en liten kvällstur efter hälleflundra, men det blev tyvärr bara lite småtorsk. Hade en flundra efter jiggen 5 meter under båten och efter ett tag så gick den till attack. Men, som vanligt när man ser fisken hugga, så är man för ivrig med mothugget, så den klarade sig denna gången…..
Tyvärr hade vi en olycka igår vid Tromsödestinationen…..
Under körning vid fint väder så observerade man inte svallvågorna från en större båt och personen som satt fram i båten hoppade upp i luften och landade med ryggen på kanten vid sittplatsen….
Tyvärr så tog detta väldigt illa och personen fick föras med ambulans till sjukhuset. Vi vet ännu inte hur allvarligt detta är, men vi håller tummarna att han inte får några fortsatta men från denna olycka. Detta är den första allvarliga olycka som vi haft på Nordic Sea Angling och vi uppmanar därför alla ännu en gång att vara försiktiga ute på sjön och vara observanta! Personen ifråga hade sina sjukförsäkringar i sin ordning, vilket också är viktigt att tänka på när man befinner sig utomlands!

Jimmy

platt vatten...