Missade storflundror m.m

I dag har man varit ute på Storskalltaren vid Söröya i kanonfint väder. Fisket började lite trögt men allt eftersom blev fisket bättre och bättre. Ett 15 tal hälleflundror fångades upp till dryga 20 kg, torskar upp till 17-18 kg samt en långa på 8,8 kg(!) innan man fick avbryta pga. tilltagande ostlig vind. Här ute tar vi inga risker! Från guidebåten tappade man tyvärr också en större flundra efter 5 min fight och igår skall några gäster varit i några riktiga monster! En jätteflundra tappades på Reis efter en rusning på 150 m…..
Under gårdagen fångades det också kungsfiskar upp till 4 kg.
Vid Havöysund rapporterar Uffe om fortsatt stora mängder torsk och en del hälleflundror upp till runt 15 kg. Skulle gissa på att det inom kort fångas fler större flundror vid denna destination.
Vid Tromsö så hade vi under gårdagen ett uselt fiske…. Vi fiskade mest efter hälleflundra och den enda flundrakontakten i går var från vår båt, men den tackade för sig efter ca. 1 min fightande…. Det fanns nästan ingen som helst betesfisk på de platser vi besökte heller….
Det enda som var bra var vädret….
Nåväl, det är detta som är tjusningen med fisket, att fisket verkligen kan variera!
Alla gäster är under skrivande stund ute och fiskar och dagens resultat presenteras under morgondagen. Själv sitter man med kontorsjobb och en ömmande rygg….
Av någon anledning så är det faktiskt många gånger mer fysiskt jobbigt att inte få någon fisk…..
Nedan ser ni ett exempel på en lyckad guidning från förra veckans gäster på Söröya.
En god guide lämnar de stora fiskarna till gästerna!
(vår guide Thomas Lundblad liggandes…)

Jimmy

Lyckad guidning