Nya plattor

På testfisket startade vi med att leta upp nya platser för hälleflundra och ganska snart så hittade vi en plats som väldigt starkt påminde om Kveitesundet på Söröya. På 3 timmars fiske drog vi 4 mindre hälleflundror upp till 9,5 kg och vi hade ytterligare ett antal kontakter. Sedan letade vi nya platser utan resultat innan vi drog vidare mot rödspättestället strax utanför hamnen. Återigen var det ett helt otroligt plattfiskmete där vi drog många fina exemplar med en handfull över 2 kg. Hans var värst med en platta på 2,9 kg tätt följt utav Jan med en på 2,6 kg.

På Söröya så anlände det nya gäster i går kväll och merparten valde att gå ut på fiske direkt i natt. Största torskarna under natten låg runt 19 kg och en del mindre hälleflundror skall också ha fångats. I kväll planererar man för långtur på Söröya då väderprognoserna ser väldigt goda ut!

Jimmy

Jan med 2,6 kg

Magnus 9,5 kg + Hans 2,9 kg