Stortorskar på testfisket och återigen bra fiske på Söröya!

I går fredag så startade vi upp med ett par timmars fiske efter hälleflundra på den nya destinationen och Hans lyckades med bedriften att fånga 2 hälleflundror i sina 2 första nedsläpp, inga stora men ändå…….

Ytterligare en mindre flundra fångades innan vi åkte och letade stortorsk. Efter att ha prövat ett par toppar som var invaderade av torsk mellan 2-8 kg och 2-3 kg:s koljor så fann vi ett ställe med mycket småsej i mellanvattnet. Vi fiskade upp lite småsej och sänkte sedan ner och det tog inte lång tid innan det small i grejorna….

Under en tvåtimmarsperiod så var det ett riktigt bra torskfiske och vi fångade en hel del torskar runt 15 kg och några större där Magnus var värst med en på 21 kg!
På Söröya så drog man på långtur i går kväll och det fångades en massa storfiskar! Jakob rapporterar om ca. 15-20 hälleflundror från båtarna med en topp på strax över 30 kg. Största torsken under gårdagen drog vågen till 25,5 kg och våra gäster hade det bästa sejfisket hittills i år med en mängd sej över 10 kg och med en topp på hela 16 kg!

En viss fartblindhet börjar märkas både hos gästerna och en själv……….

Jimmy

Hans 18 kg

Stortorsk på gång!

Magnus med 21 kg