Variationsrikt testfiske

På den nya destinationen startade vi med att fiska torsk och det verkade finnas hur mycket som helst men dom flesta låg mellan 5-10 kg så dom stora uteblev i går. Efter någon timmas torskfiske drog vi ut på djupare vatten där vi fiskade kungsfisk över 200 m vatten. Förutom alla kungsfiskarna mellan 1-1,5 kg så blev det lubbar, långor, vitling, koljor och gråsejar på 4-5 kg på 200 m djup(!). Vi körde sedan in i ett av sunden för hälleflundrafiske där vi drog havskatt på ca. 5 kg samt 3 st hälleflundror med en största på ca. 25 kg som fick gå i retur. Som vanligt satt jag och pratade i telefon och bara släpade jiggen efter när den stora högg……..

Vi hade också kontakt med fler flundror samt efterföljare under dessa 2-3 timmar med flundrafiske.

När vi anlände till hamnen så hoppade jag och Magnus av båten medans Hans och Jan ville fortsätta ett tag till med plattfiskmete strax utanför hamnen. Eftersom vattnet är så klart och djupet endast ca. 6-7 m så var det kikmete som gällde och även om inte rödspättorna var på hugget då stora ansamlingar med spättor samlades runt agnen utan att hugga så fick man ändå en hel del med en topp på 2,1 kg till Hans. Här fångade man också skrubbor upp till 1 kg, sandskäddor upp till 0,7 kg samt någon simpa. Man såg också flera riktigt stora rödspättor som dock inte ville bita……..

En klart variationsrik och rolig dag i nordnorge!

På Söröya så var det väldigt lugnt i går och nästan samtliga avstod fisket efter det långa passet natten innan. Vid den slutgiltiga summeringen, efter att ha pratat med dom flesta gästerna så pekade det på mellan 60-70 hälleflundror varav 4 st vägde mellan 30-40 kg, torskar runt 20 kg samt sej upp till 12-13 kg!

Givetvis har mycket fisk återutsatts denna fantastiska natt på Söröya men frågan är om det någonsin har fångats så många hälleflundror på ett pass tidigare?

Flera utav gästerna tappade också tyvärr flera riktigt stora hälleflundror den natten………

I dag torsdag är det bytesdag på Söröya och väderprognoserna talar om lite västlig vind i morgon men redan från lördag ser det bra ut igen och då är det nya tag som gäller!

Jimmy

Djuphavsfiskedubble

25 kg:s platta