Suveränt rödspättefiske!

Är nu uppe på testfiske i nordnorge och vi startade fisket i måndags där vi fångade mängder av torsk mellan 5-10 kg samt en del över 10 kg med en 15 kg:s på topp. I ett av dom alla sunden drog jag även en hälleflundra på runt 12 kg och ytterligare en kontakt gick tyvärr förlorad. Under flundrafisket drog Jan Kristoffersen också en katt på 6,2 kg. Under tisdagen körde vi ett kortare pass därr vi först prövade flundrafisket strax utanför hamnen under ca. 3 timmars men dock utan resultat. Är dock säker på att detta kan vara riktigt bra hälleflundraplatser med tanke på strömmarna och bottentypen. Vi gick sedan in i det lilla sundet strax utanför hamnen och kikmetade plattfisk på mellan 5-7 m djup. På 1,5 timmar drog vi bl.a ett 15-tal rödspättor över 1 kg varav 2 st översteg 2 kg med en topp på 2,3 kg till Jan! Det intressanta var att flera av dom andra plattfiskarna man såg på botten var klart större……..

Ett helt fantastiskt spännande fiske där man hela tiden ser fisken och det var några otroliga mängder med plattfisk här!
På Söröya var det trögt ett par dagar men i går så hade man ett mycket bra hälleflundrafiske där mellan 30-40 hälleflundror landades!

Största skall ha vägt runt 40 kg. Jakob rapporterar om ett dubbelhugg i hans båt där Jakobs vägde 13 kg och Pier Hallins 21 kg. Jakob tappade tyvärr också för andra gången på ett par dagar en mycket stor flundra………

Jimmy

Jan med havskatt 6,2 kg

Stora rödspättor