Strålande rödspättefiske och torskfiske på gång?

Torskfisket har varit ganska trögt och det har varit mestadels småfisk mellan 2-8 kg som behagat att nappa. Så igår sadlade Jakob och Casper om till rödspättefiske med ett mycket bra resultat. På en kant ganska nära hamnen drog man många rödspättor där ingen understeg kilot. 7-8 av dom vägde mellan 1,5-1,9 kg men var mycket tunna. Vid god kondition så hade dom passerat 2 kg:s gränsen med god marginal. Även i morse provade man detta och ytterligare en del fina exemplar bordades upp till 1,8 kg. Christer däremot ville prova torskfisket igen och drog själv ut till guldhålan där det lodade mycket fisk och han fick snabbt några fina exemplar upp till 16-17 kg innan han ringde sin båtkamrat som genast ville bli hämtad inne vid land. I skrivande stund är man på väg ut igen för torskfiske så vi får se om det händer något roligt ikväll?
Vädret skall bli sämre nu mellan måndag-torsdag innan det åter ser ut att bli bättre igen. Jakob, Casper och Nikolaj styr därför kosan hemåt i morgon och jag själv kommer att åka upp i morgon för att förbereda för gästerna som anländer på onsdag kväll.

Jimmy