Nu är det dags att fiska kveite!

Har varit uppe på Söröya sedan i måndags för att förbereda inför säsongen. I onsdags kväll anlände 2 grupper från Polen och i fredags ett gäng från Mustad och den norska sportfisketidningen Alt Om Fiske. Vädret under veckan har periodvis varit mycket dåligt men i går började västanvinden mojna något. I ganska tuff sjö åkte vi ut till dom närmsta grunden utanför Sörvaer och fiskade efter torsk. Inga stora stom kunde lokaliseras men en del hyfsade exemplar upp till 17,8 kg fångades.
I eftermiddag skall jag åka från Söröya för lite rek. i övriga nordnorge tillsammans med Hans. Nu under förmiddagen kommer vi i allafall att försöka lura någon kveite. Det är lite tidigt på säsongen för detta fiske men det går absolut att hitta kveite redan nu vilket inte minst en kollega (guide) till mig visade på grannön i går kväll då han bände upp en kveite på hela 242 cm och 194 kg på spö!

Jimmy, Nordic Sea Angling