Storfisktävlingen 2005 avgjord

Nordic Sea Anglings storfisktävling 2005 är nu avgjord. Det gäller ju som bekant att fånga den största fisken procentuellt sätt efter den norska rekordlistan som vi skickar ut med informationsmaterialet. Det blev i år 3 torskar som kammade hem priserna tätt följt av Rickard Gustafssons hälleflundra på 103,5 kg och Esben Anderssons Havskatt på 9,5 kg. 1:a priset som är en resa till Söröya 2006 efter Nordic Sea Anglings program gick till min gode vän Fredrik Elvin för sin torsk på 28,65 kg. 2:a pris gick till Tommy Andersson för hans torsk på 27,5 kg och 3:e pris gick till Thomas Tyrk för sin 26:kgs torsk. Dessa båda herrar kan kvittera ut en Fladen flytoverall 848 för sina fångster. Vi kör givetvis vidare med denna tävling nu under 2006 och vi får väl hoppas att vi får se något annat än bara torsk på prispallen när året är slut! Vinnarna kommer att kontaktas inom det snaraste. Skreien har börjat komma så smått utanför Söröya. Än så länge så står den på kanten till djupet och det dröjer väl ca. 1 månad till innan den börjar vandra närmare land. Yrkesfiskarna har iallafall fått en del fina fångster på djupare vatten. En hel del har frågat om temperaturen på Söröya under vintern. Eftersom golfströmmen vandrar utanför så är vintrarna milda. Oftast ligger temperaturen kring 0 på vintern och som kallast går det ner till max 7-8 minusgrader under vintertid. När vi inleder skreifisket i slutet av mars så är det säkert inte speciellt kallt och när vi kommer in i april så kan det vara riktigt behagligt väder! Sista tidens temperaturer uppe på Söröya har legat mellan 4-7 plusgrader och dom väntar fortfarande på snön! Det kan kännas lite märkligt när det har varit och är så mycket snö 200 mil söderut…..

Jimmy